19 Eylül 2009 Cumartesi

Revani







Malzemeler:
  • 5 tane yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 eritilip soğutulmuş margarin
  • hindistancevizi
Şerbet için:
  • 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 1/2 limonun suyu




Yapılışı:
Su ve şeker bir tencerede kaynatın.İnmesine yakın yarım limonun suyunu sıkın ve bir taşım daha kaynatın.Soğumaya bırakın.Yumurta ve şekeri mikserle çırpın.Un, kabartma tozu, vanilya, margarin ve limon kabuğu rendesini de sırayla ekleyerek iyice karıştırın.180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.Bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.Fırından çıkar çıkmaz soğumuş olan şerbeti üzerine dökün.Şerbeti çekince hindistancevizi ile süsleyerek servis yapın.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin