23 Ekim 2009 Cuma

Şehriyeli Pilav ve Tencerede Sebzeli Baget

Pilavın tarifini burda.


Malzemeler:
  • 4-5 tane tavuk baget
  • 2-3 tane patates
  • 1 kuru soğan
  • 1 tane havuç
  • 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • tuz baharat
Yapılışı:
Patatesleri büyük küpler halinde doğruyoruz.Tencerede salçayı biraz kavuruyoruz.Patatesleri tencereye koyuyoruz.Bagetleri koyuyoruz.Ben soğanı bütün olarak koyup sonradan çıkarıyorum.Havucu sonradan eklemekte fayda var yoksa fazla piştiği için eriyor.Tuzunu baharatını da ekleyin üzerine 1 çay bardağı su koyup kısık ateşte pişirin.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin