3 Kasım 2009 Salı

Kısır




Malzemeler:
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1-2 yemek kaşığı salça
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 tane domates
  • 1 tane salatalık
  • 3-4 tane yeşil soğan
  • 4-5 yaprak marul
  • 8-10 tane salatalık turşusu
  • 1 tane limonun suyu veya nar ekşisi
  • 1-2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • tuz baharat
Yapılışı:
Bulguru bir kaba alıp üzerini bir parmak geçecek kadar kaynar su ilave edin.Kabın kapağını kapatıp 10-15 dakika dinlendirin.Bu sürenin sonunda bulguru karıştırıp soğumaya bırakın.Bulgur soğurken diğer malzemeleri hazırlayabilirsiniz.Tüm yeşillikleri doğrayın.Salatalık turşusunu da küp şeklinde doğrayıp yeşilliklere ilave edin.Bulgur soğuduktan sonra salçayı ekleyip iyice karıştırın.Yeşillikleri de ekleyip tekrar karıştırın.Yağını,baharatını, tuzunu ve limon suyunu da damak zevkinize göre ekleyin.Afiyet olsun..

4 yorum:

FerahınMutfagı dedi ki...

Tarifinizi aldım. Katıldığınız için teşekkür ederim.
Sevgiler

Sevil Şahin dedi ki...

CANIM ELLERİNE SAGLIK NEFİS OLMUŞ
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN

Alime dedi ki...

sevil ve ferahınmutfağı teşekkürler..

SeyyAh dedi ki...

Merhabalar,
Ziyaretiniz içine teşekkür ediyoruz, Denizli ve Pamukkaleye iki sene üst üste gittik ve beğendik.
Kısıra bizler salatalık ve turşusunu pek koymayız, limon yerine de bol nar ekşişi ekleriz. Farkı bu ama tadıda her zaman güzel olur. Kızınıza afiyetler olsun.
Emek ve ellerinize sağlık.
Ailecek sevgi ve selamlar..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin